Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra Política de privadesa.

D'acord Més informació
n° visites: 41915   |    |  Avís legal
 EN PROCÉS DE CONSTRUCCIÓ

Xocolata
Xocolata
Propietats de la Xocolata:

Per a un amant i coneixedor de la xocolata, el més proper a l'èxtasi, és el gust de la xocolata.

Criticat injustament per dentistes, nutricionistes i cardiòlegs, durant dècades vèiem xocolata com a fruit prohibit. Però realment és tan dolent la xocolata? Avui en dia, se sap que nombrosos components de la xocolata tenen efectes beneficiosos per a la salut. Tot i que es coneix la major part dels components de la xocolata; últimament s'ha posat gran interès en recents descobriments especialment relacionats amb el seu contingut en substàncies antioxidants (formes complexes de compostos fenòlics), amb efectes protectors per a la salut.

Afrodisíac:

Els científics han demostrat que la xocolata té substàncies que milloren l'estat d'ànim amb propietats antidepressives, desencadenant una substància química que produeix plaer en el cervell, la serotonina. És una de les tres substàncies en l'organisme que produeix atracció sexual, les altres dues són la dopamina i la norepinefrina. Les tres juntes produeixen sensació d'eufòria, plaer, satisfacció i desig. La sensació d'eufòria de l'enamorament o l'estat de benestar després de l'orgasme són exemples d'un "pic" a la producció d'endorfines.

Antidepressiu i tranquil.litzant:

La xocolata es pot utilitzar com antidepressiu perquè conté diverses substàncies que influencien la química cerebral i el transformen en un potent agent antidepressiu. A l'ingerir-es produeix una elevació de la insulina, que condueix a tots els aminoàcids de la sang cap als músculs amb excepció del triptòfan que va al cervell. És el precursor de la serotonina cerebral. Al cervell el triptòfan, es transforma en serotonina, la qual cosa confereix a qui es va menjar la xocolata una sensació de tranquil.litat i sedació agradable ".
Entre aquestes substàncies anomenades mediadors, hi ha la Noradrenalina, que augmenta el alerta i l'atenció, la Dopamina, que influència la memòria i la creativitat i la Serotonina que ens confereix un estat de sedació agradable, lleugera somnolència i tranquilitat. Aquesta substància, la Serotonina, juntament amb un altre mediador, la beta-endorfina, produeix una sensació de felicitat, que li ha merescut el nom de "La clau del paradís", com l'anomenen els neuroquímics.
La compulsió al consuno de xocolata és freqüentment episòdica i fluctua amb els canvis hormonals, just abans i durant el període menstrual, la qual cosa suggereix un vincle hormonal i confirma la naturalesa específica del sexe femení per l'addicció a la xocolata.
La serotonina que és un neurotransmissor implicat en l'estat anímic, és el motiu pel qual alguns experts recomanen a les dones que pateixen síndrome premenstrual que augmentin el seu consum d'aliments rics en hidrats de carboni abans i durant la menstruació per reduir els seus símptomes.

Estimulant:

Metilxantines - són un grup de components hidrosolubles que eviten l'oxidació de l'àcid úric i tenen propietats estimulants del SNC. Tenen similars estructures químiques i inclouen a la cafeïna, teobromina (C7H8N4O2 - l'ingredient principal de la xocolata), i teofilina (estimulants del sistema nerviós central). Xocolata a part de tenir quantitats importants de teobromina (+ / - 250 mg. Cada 100 gr. (Xocolata 70%)), conté cafeïna - agent estimulant, ingredient principal del cafè.

La xocolata conté unes 600 substàncies químiques, a algunes d'elles se li han atribuït propietats curatives. Es diu que poden combatre el càncer i les malalties cardiovasculars, també pot protegir el sistema immunològic, tot això pel contingut de flavonoide, substància que també la conté el vi. Conté a més, fòsfor, magnesi, ferro, potassi, calci, vitamina E, tiamina i riboflavina, cafeïna, teobromina i tanins. És ric en antioxidants naturals. Una ració de 20 grams conté 106 quilocalories, les mateixes que un cambur o banana.

Xocolata és beneficiós per al cor:

Estudis realitzats per la universitat de Harvard, als Estats Units, demostren que igual que el vi, conté fenols antioxidants que protegeixen a l'organisme de malalties cardiovasculars. Aquestes substàncies combaten els radicals lliures i retarden els processos d'envelliment cel lular.
Mousse exòtic
Figures originals
Quadres originals comestibles
C/ Raimon d'Abadal, 26 - 08500 - VIC | 93 885 46 15